کارگاه علمی بازشناسی و احیا حصار چینه‌ای باغ‌های تاریخی

پایگاه میراث جهانی باغ پهلوان‌پور مهریز یزد با همکاری انجمن علمی مرمت بافت و بنا دانشگاه تهران و با حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان یزد "کارگاه علمی بازشناسی و احیا حصار چینه‌ای باغ‌های تاریخی"  را برگزار می نماید.

باغ پهلوانپور به عنوان یکی از سایت‌های میراث جهانی ایران امروزه با معضلی مهم در بافت اطراف خود روبه‌روست. در سال‌های اخیر، با رشد حضور گردشگر در محوطهٔ اطراف باغ پهلوانپور و در بافت باغات و اراضی کشاورزی محلهی مزویرآباد مهریز، مالکین اراضی اقدام به ایجاد یا تقویت دیوارهای موجود با مصالح ناسازگار جدید، از جمله بلوک‌های سیمانی کرده‌اند.

این مسئله سبب شده تا یکپارچگی بصری و کالبدی بافت باغات و اراضی کشاورزی بمهریز و اصالت این محوطه با تهدیدی جدی روبرو شود.

هدف اصلی برنامه این است که این کارگاه به عنوان نخستین کارگاه از مجموعه کارگاه‌های مرتبط با حفاظت بافت باغات و اراضی کشاورزی، آغازگر مسیری برای برچیدن مصالح ناسازگار این محوطه باشد. در کنار این مسئله، برگزاری کارگاه اقدامی است که هدف و نتایج مثبت متعددی به همراه خود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: جلب توجه اهالی و ساکنین محوطه به ارزش‌های برجسته‌ی محوطه، جلب توجه جامعه‌ی علمی و دانشجویان رشته‌های معماری کشور به ارزش‌های معماری سنتی و جنبه‌هایی از این هنر که کمتر به آن‌ها توجه شده است. و در نهایت تربیت نیروی ماهر برای اجرای چینه و حفاظت و احیاء این عنصر معماری سنتی که رو به فراموشی ست و استادکار آن به سختی یافت میشود، از اهداف مهم کارگاه میباشد.

این کارگاه در چهار روز برگزار خواهد شد که در روز اول بخش نظری کارگاه، به صورت حلقهٔ هم‌اندیشی و سخنرانی استادان با موضوع حفاظت معماری بومی و شیوه‌های نوین معماری خاک برگزار خواهد شد و در ادامه ظرف مدت سه روز، بخش اجرایی کارگاه معطوف به اجرای دیوار چینه در محوطهٔ مجاور باغ پهلوانپور و زیر نظر استادکار سنتی خواهد بود.

اقامت شرکت‌کنندگان در مجموعه‌ی اقامتی باغ پهلوانپور خواهد بود و در پایان به شرکت‌کنندگان در کارگاه گواهی معتبر شرکت در کارگاه اعطا خواهد شد.

زمان:بیست و پنجم لغایت بیست و هشتم تیرماه ۱۳۹۷
مکان:یزد، مهریز، محوطه باغ جهانی پهلوان‌پور
از علاقمندان دعوت می شود برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس 09135159026 تماس حاصل نمایند.
📌ظرفیت برای ثبت نام محدود است.